У США загинув відставний головний старшина морської піхоти Кріс Кайл (Chris Kyle), якого вважали найкращим снайпером в американській історії. Як повідомляє агентство «Associated Press», слідство вважає, що Кайла застрелив інший ветеран - Едді Рей Рут (Eddie Ray Routh), разом з яким покійний у суботу, 2 лютого, приїхав на стрільбища у Техасі.

Руту вже пред'явлені звинувачення в убивстві 38-річного Кайла і третього учасника поїздки на стрільбище - 35-річного Чеда Літтлфілда (Chad Littlefiel). За даними слідства, ввечері у суботу Рут застрелив обох своїх жертв із напівавтоматичного пістолета, який пізніше знайшли у нього вдома, і зник з місця злочину, передає «Lenta.ru».

Мотиви вбивці поки не визначені; імовірно, на злочин його міг штовхнути посттравматичний стресовий розлад, викликаний його власною участю в іракській кампанії. За словами знайомого обох загиблих, Кайл і Літтлфілд взяли 25-річного Рута на стрільбище, щоб підтримати його.


 
Кріс Кайл вважався снайпером-рекордсменом: тільки за офіційно підтвердженими даними, під час іракської війни він застрелив 160 осіб. Зі служби він звільнився у 2009 році, після чого працював у сфері приватної охоронної діяльності та підготовки персоналу силових відомств. Крім того, Кайл допомагав іншим американським ветеранам адаптуватися до мирного життя. У 2012 році вийшла у світ книга Кайла під назвою «Американський снайпер», яка стала бестселером.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

474