Уряд затвердив план заходів з підготовки та проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості. Відповідне розпорядження Кабінет Міністрів прийняв 4 лютого 2013 року, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Протягом року будуть проводитися різноманітні культурно-освітні заходи, спрямовані на підтримку талановитої молоді - форуми, зльоти, конкурси, фестивалі, виставки тощо.

Серед іншого, зокрема, передбачено проведення у Києві Всеукраїнської виставки-звіту дитячої творчості «Країна юних майстрів», регіональних конкурсів-оглядів художньої самодіяльності. У березні пройде Всеукраїнський форум класних керівників загальноосвітніх навчальних закладів, у червні - Міжнародний молодіжний гончарний фестиваль, у грудні - Всеукраїнський дитячий фольклорний фестиваль «Орелі». Для талановитих дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, буде організований Всеукраїнський фестиваль «Щасливі долоні» і низка інших заходів.

Документом, зокрема, доручено Раді міністрів АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям забезпечити збереження мережі позашкільних навчальних закладів незалежно від підпорядкування, типів і форм власності та доступності позашкільної освіти дітям та учнівській молоді сільської місцевості шляхом створення філій і розширення мережі гуртків.

Фінансування плану заходів здійснюється за рахунок і в межах бюджетних призначень, передбачених органам виконавчої влади у Державному бюджеті України на 2013 рік, а також за рахунок інших, незаборонених законом джерел.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович оголосив 2013-й Роком дитячої творчості в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

630