Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін не зможе відвідати Національний молитовний сніданок за участю президента США Барака Обами, оскільки посольство США в Україні затримує видачу візи. Про це говоритися у листі, який Кузьмін направив по дипломатичних каналах у Конгрес США, оприлюдненій на сайті Генеральної прокуратури України.

«На жаль, я не можу прийняти ваше люб'язне запрошення, оскільки Посольство США тут, у Києві, продовжує затримувати видачу візи настільки, що зараз у мене недостатньо часу, щоб організувати поїздку, що дозволило б мені відвідати цю важливу подію. Ситуація саме така, навіть незважаючи на те, що мій запит про видачу візи був представлений у відповідності до встановлених процедур і в межах установлених термінів для обробки таких запитів», - написав Кузьмін.

На думку першого заступника прокурора, така поведінка Державного департаменту США демонструє явну неповагу до України в цілому і до нього як до одного із громадян країни.

«Така поведінка також відображає неповагу до Конгресу США, який удостоїв мене честі взяти участь у цій світовій духовній події», - зазначив він.

У зв'язку з цим Кузьмін висловив жаль, що не зможе прийняти запрошення на Національний молитовний сніданок.

«Як нам всім відомо, НМС у США є духовним святом, мета якого полягає у просуванні спільних цілей доброзичливості та співпраці між багатьма державами і релігіями, які будуть там представлені. Поза всякими сумнівами, його призначення не політична подія, а гуманітарно-духовна», - переконаний Кузьмін.

«Прикро, що цей факт був проігнорований у рішенні Державного департаменту США позбавити мене можливості взяти участь у найбільш корисному зі святкових заходів», - зазначив він.

Перший заступник прокурора побажав членам Конгресу і всім учасникам події великого успіху, також висловив подяку за запрошення.

Як повідомляв ForUm, раніше перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін висловив намір просити посольство США в Україні видати йому одноразову візу для в'їзду в країну.

Посол США в Україні Джон Теффт. заявив, що Кузьмін зможе відновити візу у США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

840