Прокуратура Житомирської області внесла апеляцію на рішення суду, яким підозрюваному у скоєнні злочину щодо неповнолітнього обрано запобіжний захід - внесення застави.

У прес-службі відомства нагадали, що Королівський районний суд м.Житомира 2 лютого 2012 року відмовив у задоволенні клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою підозрюваного за ч.2 ст.153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої особи) КК України.

«Судом винесене рішення обрати запобіжний захід - заставу на суму 45 880 грн (40 мінімальних заробітних плат)», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура області не погодилася з такою судовою постановою і подала апеляцію.

Крім цього, згідно зі ст.154-155 Кримінально-процесуального кодексу України, прокуратурою області до суду внесено клопотання про відсторонення підозрюваного від займаної посади.

Досудове розслідування триває.

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.2 ст.153 КК України.

На початку лютого оперативники УБОЗ УМВС України затримали 58-річного жителя Бердичева, директора однієї із загальноосвітніх шкіл, щодо якого розпочате кримінальне провадження за замах на вчинення насильницького задоволення статевої пристрасті неприродним способом з неповнолітнім.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268