Україна та Європейський банк реконструкції і розвитку готові продовжувати співпрацю та реалізовувати спільні проекти у різних областях. Про це було заявлено під час зустрічі прем'єр-міністра України Миколи Азарова з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Сумою Чакрабарті, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

У ході двосторонньої зустрічі було зазначено, що за більш ніж 20-річне співробітництво України з ЄБРР реалізовано чимало хороших проектів.

«Ми дуже високо оцінюємо рівень взаємовигідної співпраці між Україною і ЄБРР. За час співпраці реалізовано 300 проектів на суму 7,5 млрд євро», - підкреслив Азаров.

При цьому він додав, що і в 2013 році Україна продовжить реалізацію різних інфраструктурних проектів, у тому числі і за договорами з Європейським банком реконструкції та розвитку. Зокрема, це будівництво повітряної лінії 750 кВт Запорізька АЕС - Каховка та метро у Дніпропетровську, поліпшення транспортного сполучення на автомобільних дорогах. Крім того, підкреслив Азаров, Україна високо оцінює можливість досягнення згоди за проектом «Комплексна програма підвищення безпеки енергоблоків атомних станцій». Також, за його словами, для України важливим є співробітництво у рамках фонду європейського партнерства.

«За 2013 року у нашому портфелі ціла низка проектів. Ми могли б також запропонувати Банку проект будівництва високовольтної лінії Новоодеська - Арциз, метрополітену у Харкові та кілька інших цікавих об'єктів», - сказав прем'єр-міністр.

Крім того, Азаров висловив подяку ЄБРР за допомогу Україні у реалізації проектів з подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У свою чергу, президент Європейського банку реконструкції і зазначив, що «за 20 років роботи ЄБРР в Україні реалізовано багато проектів. У 2012 році реалізовано 35 нових проектів на загальну суму інвестицій 950 млн євро».

Чакрабарті висловив зацікавленість Банку і надалі співпрацювати з Україною за умови досягнення прогресу щодо поліпшення інвестиційного клімату та підвищення боротьби з корупцією.

«У нас є багато перспективних інвестиційних проектів, які ми готові реалізовувати. Зокрема, у сфері розвитку інфраструктури, підвищення атомної безпеки. Це також муніципальна інфраструктура, автомобільні і залізничні дороги. В Україні є багато можливостей для реалізації таких проектів», - сказав президент ЄБРР.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що Україна може отримати кошти від Європейського банку реконструкції та розвитку на проекти з безпеки вітчизняних атомних електростанцій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

415