Державтоінспекція України просить водіїв бути гранично обережними у зв'язку з погіршенням погодних умов.

Як повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України, за інформацією синоптиків, завтра у західних областях сніг та мокрий сніг, вдень з дощем, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на Закарпатті та у Карпатах сильні опади. На решті території без істотних опадів, лише вночі та вранці у Криму та Приазов'ї помірний, а вдень у північних областях невеликий мокрий сніг та дощ.

6 лютого невеликий сніг та дощ очікуються у західних областях, на Закарпатті та у Карпатах вночі знову сильні опади. На решті території без істотних опадів, лише вночі у північних областях невеликий мокрий сніг. 7 лютого в Україні, крім східних областей, Приазов'я та Криму, пройде мокрий сніг і дощ, на заході та півночі місцями налипання мокрого снігу.

На дорогах країни ожеледиця. «За таких погодних умов водіям необхідно неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, бути уважними та обережними», - нагадали у ДАІ.

Крім того, необхідно стежити за технічним станом автомобіля, користуватися ременями безпеки, не перевищувати швидкість, дотримуватися безпечної дистанції і правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю потрібно рухатися по мостах і естакадах, варто відмовитися від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, туману, сильного снігопаду або дощу, рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220