Прокуратура Жовтневого району м.Миколаєва відновила розслідування щодо матері загиблої Оксани Макар Тетяни Суровицької і Володимира Бреславського, який нібито ґвалтував і розбещував 13-річну дівчинку.

Про це повідомила керівник Миколаївської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини, позивач у справі, керівник жіночої асоціації «Дана Олена Кабашна.

За її словами, 28 січня 2013 року прокуратура Жовтневого району м. Миколаєва задовольнила скаргу на постанову про закриття кримінального провадження від 29.12.2012 р. щодо Суровицької і Бреславського, повідомляє «УНІАН».

Вивчивши матеріали кримінального провадження, прокуратура Жовтневого району скасувала постанову про закриття кримінального провадження і направила матеріали начальнику слідчого відділу Жовтневого РВ УМВС України у Миколаївській області «для організації подальшого досудового розслідування».

Кабашна також зазначила: «Хотіла б звернути увагу начальника Слідчого відділу Жовневого РВ пана Сергія Клименка на факт неможливості встановлення місцезнаходження громадянина Бреславського, який здивував нас. Повідомляю Вам, що громадянин Бреславський засуджений за викрадення автомобілів і в даний час перебуває у місцях позбавлення волі. Виходить, що Жовтнева міліція не в силах відшукати людину у власній системі?!».

Як повідомляв ForUm, 9 березня 2012 року у Миколаєві троє молодих людей заманили на квартиру 18-річну Оксану Макар, зґвалтували її і підпалили, намагаючись приховати сліди злочину. Внаслідок отриманих травм дівчина померла.


21 листопада 2012 року на підставі заяви миколаївської правозахисниці Олени Кабашної Жовтневий райвідділ Миколаївській області відкрив кримінальне провадження за звинуваченням матері Оксани Макар - Тетяни Суровицької у ​​ «можливому здійсненні нею злочинних дій» щодо дочки.


Позивач заявляла, що Суровицька фактично здавала Макар у сексуальне рабство своєму співмешканцю Бреславському. Правоохоронці з'ясовували можливі дії Суровицької у відношенні дочки за статтями Кримінального кодексу України: ст.149 - торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини, ст.154 - примушування до вступу у статевий зв'язок, ст.166 - злісне невиконання обов'язків щодо догляду за дитиною або особою, над якою встановлено опіку, ст.302 - створення або утримання місць розпусти і звідництво, ст.303 - сутенерство та втягнення особи заняттям проституцією.


Перевірка проводилася також у відношенні жителя Миколаєва Бреславського, який підозрюється у можливих злочинних діях, передбачених такими статтями Кримінального кодексу України: ст.152 - зґвалтування, ст.155 - статеві відносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, ст.156 - розбещення неповнолітніх.
29 грудня 2012 року кримінальне провадження щодо Суровицької було закритеЖовтневим райвідділом внутрішніх справ УМВС України в Миколаївській області через відсутність складу злочину.

За словами керівника сектору зв'язків з громадськістю УМВС України в Миколаївській області Ольги Передеренко, однією із причин закриття кримінального провадження стало те, що не вдалося знайти Бреславського, який, як вказує Кабашна, ґвалтував і розбещував 13-річну дівчинку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

819