Укртрансінспекція вживає всіх необхідних заходів для оптимізації роботи з видачі дозволів на міжнародні автомобільні перевезення. З цією метою відомством зараз розроблено нове програмне забезпечення - автоматизоване робоче місце «Централізований облік дозволів на міжнародні перевезення», яке у разі успішної апробації планується встановити на всіх пунктах видачі дозволів. Про це йшлося на засіданні Колегії Укртрансінспекції, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Зокрема, розповідаючи про основну мету та переваги впровадження такого програмного забезпечення, заступник голови Укртрансінспекція Геннадій Рак зазначив, що таке нововведення, перш за все, дозволить посилити контроль над оформленням, використанням та поверненням дозволів. Також нова програма дозволить зменшити кількість документів, які на сьогодні необхідні перевізнику для отримання дозволу. Тому із переліку пропонується вилучити реєстри іноземних дозволів.

«Крім того, для українських перевізників така програма буде надавати більш широкі можливості. Зокрема, перевізник за допомогою Інтернету зможе зайти на сайт Укртрансінспекції і отримати інформацію про залишки дозволів у будь-якому пункті видачі у режимі реального часу (відомості у програмі будуть оновлюватися щогодини). Це, у свою чергу, дозволить перевізнику ефективніше планувати свою діяльність», - зазначив Рак.

«Це тільки перший етап впровадження цього програмного забезпечення. На другому етапі перевізник зможе у режимі «on-line» зробити замовлення необхідного йому дозволу», - зазначив голова Укртрансінспекції Євген Пронченко.

З 4 лютого програмне забезпечення працюватиме у тестовому режимі у Пункті видачі дозволів «Київ». Після апробації та навчання всіх фахівців програма буде впроваджена і в інших пунктах видачі дозволів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

969