Україна продовжує наполягати на перегляді газового контракту з ВАТ «Газпром».

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі зі спеціальним представником Державного департаменту США з енергетичних питань Карлосом Паскуалем, повідомляє прес-служба глави уряду.

«Ми наполягаємо на перегляді вкрай невигідного для нас контракту від 2009 року на постачання російського газу», - підкреслив прем'єр-міністр.

Азаров також зазначив, що Україна пропонує російській стороні взяти участь у модернізації вітчизняної газотранспортної системи.

«Уряд продовжує переговори з нашими російськими партнерами. Ми їм пропонуємо взяти участь у модернізації нашої ГТС», - сказав Микола Азаров.

Як повідомляв ForUm, за словами посла РФ в Україні Михайла Зурабова, тема газових переговорів між Україною і Росією до виборів у Верховну Раду буде неактуальною, і Росія не висуватиме жодних пропозицій з цього питання.

У зв'язку з високою ціною на паливо Україна заявила про намір знизити закупівлі російського газу у 2012 році з передбачених контрактом 52 мільярдів кубометрів газу до 27 мільярдів кубометрів.

13 липня президент Росії Путін виключив перегляд газового контракту з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284