Голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький, перебуваючи 31 січня - 1 лютого у Відні на конференції «Впровадження сталого енергетичного майбутнього» Міжнародної неурядової організації R20, яка об'єднує регіональні уряди, подарував фундатору цієї організації Арнольду Шварценеггеру шахтарську каску. Про це Шишацький розповів сьогодні на прес-конференції у Донецьку.

«У мене було і неформальне, а десь і формальне, спілкування з Арнольдом Шварценеггером. Я вручив йому каску шахтарську. Скажімо так, я встиг сказати йому буквально кілька фраз англійською про те, що він є для мене прикладом найкращого губернатора і хорошим прикладом для мене особисто як для початківця-губернатора», - сказав глава Донецької ОДА.

 

При цьому він додав, що Шварценеггер сприйняв все радо і «з задоволенням позував, ми пофотографувалися разом». За словами Шишацького, Шварценеггер каску не міряв, але прийняв пропозицію приїхати до Донецька для участі в аналогічній конференції організації R20, повідомляє «УНІАН».

«Ні, не міряв каску. Це було за діловою вечерею, тому це не зовсім... Ми йому передали запрошення у Донецьк, щоб він обов'язково взяв участь у конференції. Він сказав: «Подивлюся». Ось так», - розповів губернатор.

Він нагадав, що делегація Донецької області на цей раз презентувала у Відні перспективні проекти у сфері енергоефективності.

Шишацький при цьому підкреслив, що Донецька область є однією із засновників організації R20, першим і єдиним учасником від України, має доступ до фінансування. Шишацький нагадав, що колишній губернатор Донецької області Анатолій Близнюк, у 2010 році перебуваючи у штаті Каліфорнія (США), підписав хартію про заснування організації R20, метою якої є екологічне оздоровлення планети.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225