Нову систему «Рада-4» можна буде запустити через півроку. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу після засідання Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Він підкреслив, що у системи «Рада-3» у 2012 році закінчився термін експлуатації. «Потрібно або модернізувати, або робити нову», - зазначив спікер.

За його словами, Національній академії наук потрібно близько півроку на розробку та встановлення нової системи, але для цього необхідні ресурси.

Рибак повідомив, що найближчим часом у парламент будуть подані розрахунки щодо можливості запровадження системи «Рада-4». «Думаю, офіційно мені найближчим часом подадуть (інформацію. - Ред.), що це за система, як вона працює і скільки на неї треба коштів», - сказав він.

На уточнююче запитання, коли така система могла б бути введена в дію, Рибак відповів: «Десь через півроку».

Він додав, що терміни введення в експлуатацію системи «Рада-4» залежать від її вартості та наявності ресурсів.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України, народний депутат України від фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко заявив, що система «Рада-3» не придатна для експлуатації, оскільки не гарантує захисту інформації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351