Фізичні особи-підприємці за результатами календарного року подають декларацію про майновий стан і доходи до органу державної податкової служби за місцем своєї податкової адреси. Декларація подається протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем ​​ звітного періоду, тобто не пізніше 11 лютого 2013 року, повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів України.

У декларації про майновий стан і доходи вказується сума отриманих доходів від ведення господарської діяльності і сума податків, яка підлягає сплаті до бюджету або поверненню.

Разом з такою декларацією подається додаток №5 «Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб, отриманих фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності». Відповідний додаток заповнюється на підставі даних книги обліку доходів і витрат. Тут зазначаються назва та код виду діяльності згідно з КВЕД, за ведення якого отримано дохід, сума отриманого доходу, вартість документально підтверджених витрат, пов'язаних з господарською діяльністю, сума чистого оподатковуваного доходу.

У той же час фізичні особи-підприємці самостійно здійснюють розрахунок податкових зобов'язань та зазначають авансові платежі на 2013 рік з податку на доходи фізичних осіб. У разі отримання інших доходів, окрім як від здійснення підприємницької діяльності, у рамках обраних видів діяльності необхідно вказати у декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності інші доходи з джерел їхнього походження в Україні та іноземні доходи, які оподатковуються за загальними правилами, встановленими для платників податків-фізичних осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271