Прокуратура Житомирської області почала кримінальне провадження щодо посадових осіб Житомирського національного агроекологічного університету за ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

За даними прес-служби відомства, встановлено, що службові особи агроуніверситету, в порушення вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд», незаконно змінили структуру ботанічного саду і зменшили його площу на 5,3 га.

У подальшому ними подано заяву до Житомирської міської ради про добровільну відмову від вказаної площі, на якій розташовано плодовий сад. На цій підставі рішенням міськради припинено право користування університету.

Прокуратура Житомира заявила до адміністративного суду позов про скасування рішення міськради, яким припинено право користування земельною ділянкою.

Як повідомлялося раніше, за замовленням університету ДП «Житомирський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» виготовлений проект землеустрою, яким встановлено межі ботанічного саду. До території об'єкта природно-заповідного фонду не включена одна з його складових - плодовий сад площею 5,3 га (більше 600 дерев). За попередньою оцінкою, вартість земельної ділянки, на якій росте плодовий сад, складає більше 16 млн грн.

Об'єкт природно-заповідного фонду - ботанічний сад, заснований у 1933 році, знаходиться під охороною Житомирського національного агроекологічного університету. Ботанічний сад загальною площею 35,4 га постановою Ради Міністрів СРСР у 1983 році віднесений до об'єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

352