МЗС України підтвердило затримання компетентними органами Казахстану двох громадян України, працівників державної компанії «Укрспецекспорт».

Про це «УНІАН» повідомив в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Він повідомив, що, за інформацією Посольства України в Казахстані, 26 січня в Астані місцевими компетентними органами було затримано двох працівників «Укрспецекспорту».

28 січня відбулося засідання в районному суді в Астані, за результатами якого прийнято рішення про продовження терміну перебування затриманих під вартою до 10 діб для проведення додаткових слідчих дій. На даний момент офіційних звинувачень громадянам України не пред'явлено.

Посольством України в Казахстані вживаються заходи в контексті забезпечення консульського супроводу зазначеної справи. Стан здоров'я затриманих задовільний, скарги щодо умов утримання відсутні, вони забезпечені адвокатами.

Справа перебуває під особливим контролем Департаменту консульської служби МЗС та Посольства України в Казахстані.

Нагадаємо, у державній компанії «Укрспецекспорт» визнали, що в Казахстані за підозрою в передачі хабара затримано їхніх співробітників.

Як повідомив телеканалу ТВі керівник управління інформаційної політики ДК «Укрспецекспорт» Андрій Масальський, двоє з трьох затриманих - працівники підприємства.

Раніше в ЗМІ повідомлялося про те, що зловмисників затримали ще тиждень тому в аеропорту Астани. За однією з версій, саме тут двоє співробітників «Укрспецекспорту» передали хабар високопоставленому чиновникові Казахстану: 200 тисяч доларів нібито були подякою за реалізацію проектів.

Міністерство оборони Казахстану вже офіційно підтвердило, що підозрюваний в отриманні хабара Алмаз Асен є керівником головного управління озброєнь оборонного відомства країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248