За темпами поширення раку Україна посідає друге місце в Європі.
Про це в інтерв'ю «УНІАН» повідомила сьогодні - у Всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями - голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва.

За її словами, проблема онкологічних захворювань надзвичайно актуальна для нашої країни.

«З року в рік в Україні захворюваність на рак зростає. Якщо у 1990 році в Україні перебували на обліку у зв'язку з діагностованим раком 670 тис. осіб, то сьогодні їх кількість вже перевищує 1 млн (у 2011 р. на обліку перебували 1 млн. 15 тис. ос.). За останні 5 років рівень захворюваності на рак в Україні збільшився з 333 до 349 на 100 тис. населення», - сказала Бахтєєва.

Посилаючись на прогнози експертів, народний депутат зазначила, що рівень захворюваності на злоякісні новоутворення в Україні до 2020 року може зрости до 370 на 100 тисяч населення.

«На сьогодні в Україні щодня діагностується 442 нових випадків раку, або 18 - щогодини. Щоденно помирають від раку 239 людей, або 10 - щогодини. Рак як причина смерті займає 2 місце в структурі смертності населення нашої країни після серцево-судинних захворювань», - сказала Бахтєєва.

Вона також акцентувала, що щорічно в нашій країні реєструється близько 1 тис. нових випадків онкозахворювань у дітей.

«Сьогодні на обліку в онкологічних медичних закладах перебуває близько 5 тис. дітей у віці до 18 років, і багато з них потребують складних операцій, у тому числі і таких, які поки, на жаль, не роблять в Україні. При цьому кожна четверта дитина в нашій країні помирає від злоякісних пухлин протягом першого року після встановлення діагнозу», - повідомила Бахтєєва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238