Київська влада почне готуватися до можливої повені вже через пару тижнів. Про це заявив начальник управління з НС КМДА Віталій Пшеничний, пише «Сьогодні».

«Поки що прогноз нам МНС не давало. Почнемо готуватися до можливого паводку в кінці лютого, тоді ж будемо розраховувати зону підтоплення. Цієї зими в Києві випало багато опадів, але ми повинні побоюватися не цього. Небезпечна вода, яка може прийти до нас - з Росії та Білорусі», - зазначив він.

У небезпечну зону підтоплення потрапляють прибережні місцевості, дачні ділянки у Дарницькому, Дніпровському, Деснянському, Подільському та Голосіївському районах (Осокорки, Труханів острів, Гідропарк, Русанівські сади). До речі, за даними Гідрометцентру, вода в Дніпрі на території Києва вже «прогрілася» до 0° С, але її рівень становить 448 см (критична позначка, при якій може початися підтоплення - 715 см).

Голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков також побоюється великої води з Росії та Білорусі: «Цього року уважно стежать за виконанням графіка спусків води на всіх ГЕС, створено комісію. Якщо графіки будуть дотримуватися, то підтоплення Києву не загрожує. Крім того, створено штаби, куди увійшли іхтіологи, гідробіологи. Вони не лише стежать за рівнем води, але й перевіряють воду на наявність кисню, щоб уникнути ситуації 2010 року, коли через задуху і різке скидання води на Київському морі загинуло багато риби».

Тим часом справжнісінький паводок вже «накрив» київські вулиці і квартири. Всюди стоять величезні калюжі, а багато жителів скаржаться на те, що протікають дахи. За словами Пшеничного, зараз вже чистять зливову каналізацію, а що стосується дахів, то це відповідальність жеків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129