За вихідні унаслідок дощів, мокрого снігу, танення снігу і через засміченість водостоків та дренажних систем водовідведення на території Закарпаття у низинних районах сталося часткове підтоплення 226 подвір'їв і близько 100 га сільськогосподарських угідь. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій


Станом на 7:00 4 лютого залишаються підтопленими 145 подвір’їв і близько 96 га сільгоспугідь, а саме: в м. Мукачеве і Мукачівському районі - 124 домогосподарства й 70 га сільгоспугідь, у м. Ужгород та Ужгородському районі - 21 домогосподарство, в Іршавському районі - 26 га сільгоспугідь.
 

Загрози підтоплення житлових будинків та необхідності у відселенні людей немає. Для робіт з водовідведення та запобіганню підтоплення житлових будинків залучено 181 ос. і 35 одиниць техніки.
 

Сьогодні о 0.10 біля с. Зняцьове Мукачівського району через забруднення русла річки Стара стався перелив води висотою до 7 см на автодорогу «Київ - Чоп» завдовжки близько 40 м.
О 5.00 частину русла річки було розчищено, вода з дороги зійшла. Затримки руху автомобільного транспорту не було.

Координацію робіт здійснює оперативна група Територіального управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області.

Нагадаємо, через сильний північно-східний вітер рівень води в Дунаї у районі міста Вилкове Кілійського району Одеської області піднявся до 165 см над нульовою позначкою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

480