Сім'я громадянки України Анхар Кочнєвої, яка зникла в Сирії, звернулася до президента Чеченської республіки (Російська Федерація) Рамзана Кадирова з проханням виступити посередником у переговорах з викрадачами жінки, пише газета «Сьогодні».

«Ми вже передали лист Кадирову і розраховуємо, що українські дипломати нас підтримають», - повідомив виданню колишній чоловік Кочнєвої Дмитро Петров.

У той же час, в українському зовнішньополітичному відомстві виданню зазначили, що «якщо родичі Кочнєвої передадуть нам листа, ми його розглянемо».

Як повідомлялося раніше, сирійські повстанці відклали страту українки Кочнєвої і заявили, що українська сторона відмовляється від переговорів.

Кочнєву викрали бойовики основного сирійського опозиційного воєнізованого угруповання, яка іменує себе підрозділом Вільної сирійської армії.

8 листопада у Facebook з'явилося відеозвернення Кочнєвої з проханням виконати вимоги викрадачів. Однак про вимоги заручниця не повідомила.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація, що сирійські повстанці вимагають за викрадену українку 50 млн доларів і погрожують стратити Кочнєву 13 грудня, якщо до цього часу не отримають викуп. У другому зверненні, опублікованому 28 листопада, журналістка заявила, що прибула до Сирії за завданням російських спецслужб, займаючись перекладом переговорів одного з російських офіцерів з його сирійськими колегами.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257