Художній керівник балетної трупи Большого театру Сергій Філін розповів в інтерв'ю «BBC», що він точно знає, хто стоїть за нападом на нього, але конкретних імен називати не став.

«Так, у мене є не тільки підозри, я абсолютно впевнений у тому, хто це зробив. Але говоритиму я про це тільки після того, коли слідство відкрито зможе про це оголосити», - цитує Філіна «Lenta.ru».

Раніше мати потерпілого Наталія повідомляла виданню LifeNews, що вона знає, хто напав на її сина.

Нагадаємо, напад на балетмейстера було скоєно ввечері 17 січня. Невідомий хлюпнув йому в обличчя кислотою. Філін був доставлений у 36-у клінічну лікарню Москви з опіками обличчя та рогівки очей, де йому зробили кілька операцій.

За його словами, його випишуть у понеділок, 4 лютого. З лікарні балетмейстер попрямує до німецького міста Аахен, де він проходитиме подальше лікування. У Німеччину С.Філін полетить разом зі своєю дружиною на приватному літаку. На всьому шляху його супроводжуватиме охорона.

За фактом нападу на художнього керівника Большого театру було порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 111 КК РФ («умисне спричинення тяжкої шкоди здоров'ю»). Основною версією слідство розглядає професійну діяльність Філіна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

441