Прокуратура Подільського району Києва затвердила і направила в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно начальника територіального відділу міліції і його підлеглого, яких затримали під час одержання неправомірної вигоди в сумі 8 тис. грн. Про це ForUm'у повідомили в прес-службі прокуратури.

Згідно з повідомленням, у жовтні минулого року начальник територіального відділу разом зі своїм підлеглим (оперуповноваженим відділу міліції) вимагали й отримали зазначені кошти від громадянки, і тим самим зобов'язувалися не залучати її до кримінальної відповідальності за звинуваченням у крадіжці.

Як виявилося під час досудового слідства, в той час правоохоронці вже прийняли рішення про відмову в порушенні кримінальної справи відносно неї. Однак під тиском погроз жінка, на утриманні у якої знаходяться неповнолітня дитина і батьки-інваліди, погодилася на пропозицію співробітників міліції оплатити їм 8 тис. грн за «вирішення» цього питання.

23 листопада під час отримання коштів зловмисників викрили на робочому місці співробітники прокуратури і Департаменту внутрішньої безпеки МВС України.

Правоохоронцям повідомили про підозру у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 190 КК України «Шахрайство» і ч. 3 ст. 364 КК України «Зловживання службовим становищем». Подільський районний суд обвинуваченим обрав запобіжний захід у
вигляді застави.

Кримінальним кодексом України за вказані злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років та конфіскацію майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219