Таліби напали на армійський блокпост на північному заході Пакистану, загинули 19 людей, у тому числі жінка і дитина, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на «Reuters».

Бойовики руху «Талібан» заявили, що напад на блокпост в окрузі Лаккі Марват (Lakki Marwat) був відповіддю на удари безпілотників США по території Північного Вазірістану минулого місяця, у результаті яких були знищені двоє ватажків екстремістів, повідомляє агентство.
Унаслідок 4-годинного бойового зіткнення між бойовиками і солдатами пакистанської армії були знищені не менше 12 екстремістів, загинули шість солдатів і троє мирних жителів. Бойовики підірвали будинок, де загинули ще десять чоловік. Повідомляється також, що на тілах деяких убитих талібів були виявлені «пояси смертників».

У пакистанській Зоні племен не діють федеральні закони Пакистану. У Зоні існує сім так званих політичних агентств - свого роду племінних міні-держав, що живуть у відповідності зі своїми традиційними нормами, але визнають, однак, пакистанське підданство - Баджаур, Мохманд, Хайбер, Куррам, Оракзай, Північний і Південний Вазиристан.

Зона племен стала притулком для угруповань бойовиків-ісламістів, які виступають проти влади сусіднього Афганістану і проти уряду Пакистану, які таліби оголосили «порушниками норм ісламу». Жертвами терактів, організованих бойовиками, часто стають мирні жителі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234