Впровадження закону про екстрену медичну допомогу, який набув чинності з 1 січня 2013 року і передбачає реформування швидкої допомоги, потребує багато часу. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров сказав під час спілкування з користувачами мережі Facebook.

За словами Азарова, зараз проходить апробація нового закону, і не виключено, що він вимагатиме змін.

«Масштаб проблеми дуже великий, у нас працює близько 8 тис. машин швидкої допомоги, яким більше 20 років, тобто це уазики, практично без будь-якого спеціалізованого обладнання. Тому впровадження цього закону не таке швидке, як цього хотілося б, все впирається в брак фінансових ресурсів», - зазначив він, пише «РБК».

«До числа позитивів я можу віднести те, що створюються централізовані диспетчерські центри, машини оснащуються приладами GPS, у великих містах створюються станції, де перебуватимуть машини швидкої допомоги в режимі очікування. Оновлюються технічні засоби в швидкій допомозі, з'являються нові машини, обладнані сучасними апаратами, оснащені набором необхідних ліків, і так надалі проходитиме по мірі реалізації цього закону», - додав прем'єр-міністр.

За його словами, ще одна важлива частина медичної реформи - кваліфікація медиків. «Думаю, що з часом і ця проблема буде вирішена», - зазначив Азаров.

Як повідомляв ForUm, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив щорічно оновлювати парк карет швидкої допомоги на 1000 машин.

Голова Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів заявив, що всі автомобілі швидкої допомоги в Україні будуть оснащені GPS-навігаторами до кінця 2014 року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

362