Руйнування доріг в Україні відбулося через перепад температур. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров сказав під час спілкування з користувачами мережі Facebook.

«Перш за все, велика кількість переходів від мінуса до плюса. Поясню на прикладі: плюс - сніг розтанув, вода потрапила в тріщину на дорозі; мінус - вода замерзла, перетворилася на лід, тріщина розширилася, проїхала машина - тріщина стала ще більшою, а потім знову плюс і мінус. У результаті відбувається дуже швидке руйнування дорожнього полотна», - зазначив М.Азаров.

При цьому він підкреслив, що руйнування через перепад температури відбувається на неякісних дорогах, а на якісні грошей немає.

«І можна тут багато нарікати на те, що у нас погано роблять дороги. Але справа тут, насамперед, у нестачі грошей на те, щоб робити гарні дороги, тобто створювати хорошу подушку, робити необхідну кількість водостоків, ухилів, і, звичайно, нормальне покриття. Така дорога коштує дуже дорого», - написав Азаров.

При цьому він зазначив, що «на окремих напрямках» все таки дороги будують якісно.
«На окремих напрямках так і робиться. Побачимо, наприклад, як працюватиме покриття на дорозі Київ-Житомир і на цілій низці інших доріг, де вже протягом останніх двох років будівництво йшло за новою технологією», - написав Азаров.

Він підкреслив, що дорогам уряд приділяє велику увагу.

«Не завжди, звичайно, вистачає коштів, й іноді доводиться латати діри, що викликає абсолютно справедливі нарікання наших громадян. Але і у 2013 році перед дорожниками поставлені дуже великі завдання, і я думаю, що вони будуть виконані», - підкреслив прем'єр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280