Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Луганській області заявляє про відсутність коштів на відновлення систем протипожежного захисту багатоповерхових будинків у регіоні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганської обласної державної адміністрації з посиланням на першого заступника начальника ГУ ДержНС в області Костянтина Мацурака.

За його даними, проблемою є неробочий стан систем протипожежного захисту багатоповерхових будинків.

«Кошти на їх відновлення не виділяються, а в підрозділах ДержНС області немає спеціальної техніки для аварійно-рятувальних робіт у будівлях вище 9-го поверху», - зазначив Мацурак.

Тому минулого року кількість побутових пожеж збільшилася вдвічі - до 5,865 тисяч, під час яких загинули 216 осіб, збиток склав понад 40 млн гривень.

Всього в області 10,794 тис. пожежних гідрантів, з яких 632 перебувають у несправному стані.

Крім того, недостатньо обладнані автоматизованими протипожежними системами оповіщення і засобами протипожежного захисту школи, лікарні та будинку культури області.

У свою чергу губернатор області Володимир Пристюк заявив, що в області немає жодної висотної драбини для гасіння пожеж у висотних будинках, передають «Українські новини».

Він доручив протягом року встановити в кожній лікарні автономну електрогенеруючу установку, щоб уникнути трагедій у разі аварійного відключення електрики.

Крім того, згідно з повідомленням, у міських і районних бюджетах області недостатні резерви техніки і паливно-мастильних матеріалів. Всього в області 1528 потенційно небезпечних об'єктів: газо-, нафтопроводи, хімічні об'єкти, лісові масиви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236