Посол Росії в Україні Михайло Зурабов передав на прохання російського уряду пропозицію про активізацію роботи з будівництва мостового переходу через Керченську протоку віце-прем'єр-міністру України Олександру Вілкулу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він завив журналістам у Києві.

«Сьогодні я на прохання російського уряду передав віце-прем'єру України Олександру Вілкулу відповідну пропозицію, і ми очікуємо найближчим часом домовитися щодо основних технічних параметрів, і один з російських банків почне фінансування підготовки проектної документації», - сказав посол.

Також він зазначив, що українська влада найближчим часом має намір активізувати переговори з питань співпраці у сфері авіабудування. «Це не тільки питання, пов'язані з виробництвом літаків АН-70, оскільки російське міністерство оборони хоче закупити до 60 літаків цієї моделі, і не тільки співпраця щодо АН-124. Це великий комплекс питань про більш тісну співпрацю двох авіаційних комплексів України і Росії на якійсь загальній платформі», - підкреслив Зурабов.

Крім того, він позитивно оцінив співпрацю між Україною і Росією у сфері атомної енергетики. «Думаю, цього року ніщо не перешкодить нам перейти до будівництва третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС», - підсумував Зурабов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264