Київські митники передали до музейного фонду держави 248 предметів старовини. Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів.

«215 монет, 15 одиниць холодної зброї, гвинтівка, книги, портсигари і хрест були передані національним музеям і бібліотекам України на постійне зберігання. Всі ці цінні речі були виявлені і вилучені столичними митниками при спробі громадян незаконно вивезти їх з України. Мистецтвознавча експертиза підтвердила їх культурну та історичну цінність», - зазначили в прес-службі.

Зокрема, Національному музею історії України і Фастівському краєзнавчому музею передано 215 золотих, срібних і мідних монет.

Національному музею історії України митники передали ще й номерну французьку однозарядну гвинтівку калібру 11 мм, яка була виготовлена ​​промисловим способом на заводі Національної армії в м. Туль (Франція) у 1874 році. Гвинтівку визнали культурною цінністю і предметом, який має історичне значення. На жаль, провести серію експериментальних пострілів для встановлення належності гвинтівки до вогнепальної зброї фахівцям-криміналістам не вдалося через відсутність такого типу патронів.

Інші культурні цінності будуть направлені в Музей історичних коштовностей України Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, меморіальний комплекс «Національний музей історії ВВВ 1941 - 1945 рр.», Національну історичну бібліотеку України та Національний науково-дослідний реставраційний центр України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165