Росії, яка визнала себе спадкоємицею СРСР, доводиться виправдовуватися за своє минуле. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам у Києві заявив Посол Росії в Україні Михайло Зурабов.

«Росія визнала себе спадкоємицею СРСР. Це рішення далося непросто. Керівництво Росії і народ, визнавши це, опинилися в такій ситуації, коли доводиться пояснюватися і відповідати з приводу багато чого. Люди, що живуть в сучасній Росії, не то що не поділяють це, а глибоко засуджують. І все таки, дуже багато питань адресуються саме Росії: заклики покаятися, визнати провину. Це адресується тим людям, які цього не робили», - сказав посол.

За його словами, причинами, які спонукали Росію визнати себе спадкоємицею СРСР, є ядерна зброя і підсумки Другої світової війни. «Якби Росія назвала себе правонаступницею Російської імперії, то виникло б природне запитання, що робити з усією історією 20 століття, як відновити і переформатувати все те, що лежить в основі, якщо не світового, то, принаймні, європейського порядку», - зазначив Зурабов.

При цьому він зазначив, що в країнах пострадянського простору, на перший погляд, такої проблеми немає. «Це все вкрай непросто, і щодо історії зайва і не завжди зрозуміла твердість РФ обумовлена ​​тим, що ми вкрай не хотіли б переосмислення історії, яке могло б зруйнувати не простий світ, що склався за останні повоєнні роки в Європі», - підсумував Зурабов.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287