Захисник екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко адвокат Олександр Плахотнюк знайомився з матеріалами кримінального провадження одну годину, після чого покинув приміщення прокуратури, мотивуючи це своєю зайнятістю. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

У відомстві підкреслили, що обсяг матеріалів, що надається захисту для ознайомлення, регламентується ст. 221 КПК України (ознайомлення з матеріалами досудового розслідування до його завершення).

«Зазначеною нормою закону передбачено надання захисту лише тих матеріалів, які не можуть пошкодити досудового розслідування», - йдеться в повідомленні.

Подальше ознайомлення з матеріалами провадження за пропозицією Плахотнюка заплановано на завтра.

У ГПУ зазначили, що інший захисник Тимошенко - Сергій Власенко звернувся до слідчого з клопотанням про ознайомлення з матеріалами провадження в порядку ст.221 КПК України тільки 30 січня поточного року.

Як повідомляв ForUm, начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Андрій Курись заявив, що до 30 січня жодного клопотання від адвокатів екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не надходило.

Слідчі готові надати матеріали кримінального провадження про вбивство народного депутата України Євгена Щербаня для ознайомлення захисту екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334