В України немає офіційної позиції щодо виставленого ВАТ «Газпромом» рахунку на газ, оскільки наша країна не отримала відповідного запиту.

Про це, як передає кореспондент ForUm’y, сказав у ході брифінгу радник Президента України, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук.

«Я не бачив офіційного запиту з цього приводу... А якщо немає запиту, відповідно, немає позиції», - сказав він.

Гончарук підкреслив, що над цим питанням треба працювати. «Сказати, що це питання просте чи складне, було б дуже легковажно. Я думаю, з цього приводу будуть йти дуже складні переговори, якщо такий запит таки з'явиться», - підсумував радник Президента.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 січня НАК «Нафтогаз України» підтвердив, що «Газпром» виставив рахунок на 7 мільярдів доларів за газ, який Україна не закуповувала у 2012 році.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявляє, що Київ не визнав $7 млрд, затребуваних ВАТ «Газпромом» як штраф за недобір газу у 2012 році.

А міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що Україна виконує всі умови газових контрактів з Росією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250