Підписання угоди про видобуток сланцевого газу з компанією Shell не матиме негативного впливу на українсько-російські відносини. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив радник Президента, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук.

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів про те, як ця угода позначиться на відносинах України і Росії, він відповів: «Тільки позитивно».

«Думаю, що ті перспективи, які пов'язані з можливостями диверсифікації, є тільки позитивними», - сказав Гончарук і додав, що у результаті видобутку сланцевого газу Україна істотно поповнить свої енергетичні запаси.

Радник Президента також зауважив, що видобуток сланцевого газу не порушить екологічний баланс України.

«Певні рухи, включаючи громадські, мають деякі застереження, і це пов'язано з будь-якими проектами, які так чи інакше змінюють певні баланси. Хочу нагадати, що на даний момент наш стратегічний партнер Польща не може вирішити питання з прокладання газопроводу до Гданська у силу протидії людей, які проживають на території маршруту», - сказав Гончарук.

Нагадаємо, 24 січня підписано угоду між компанією Shell і компанією «Надра Юзівська» про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівський площі у Харківській і Донецькій областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278