Підприємство, яке перебуває на межі банкрутства, не повинне бути у держвласності. Таку думку висловив старший економіст Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Володимир Дубровський.

 
 
Експерт вважає, що у такій корумпованій країні, як Україна, державна власність - це неефективний спосіб господарювання.

«У країнах, де висока корупція і слабкий громадський контроль, подібні підприємства краще віддавати у приватні руки. Адже у разі банкрутства інвестувати у підприємство повинен сам власник. Тобто держава. Це не приватний власник, який відповідає своїм майном за все, а державний чиновник, якому, по суті, однаково, що буде далі з підприємством», - підкреслив Дубровський, передає «ГолосUA».

Експерт упевнений, що у такому разі «навіть поганий приватний власник набагато краще, ніж держава».

При цьому Дубровський наголосив, що до приватизації підприємств загальнодержавної значимості повинен бути особливий підхід.

«Наприклад, атомні електростанції можна приватизувати, але обережно і з дотриманням стандартів безпеки. Навіть залізницю у більшості країн Європи приватизують. Зокрема, рухомий склад. Фірми конкурують між собою і є розвиток. Тому приватизація для України - краще, ніж тримати підприємство у занедбаному стані, але у державній власності. Це менше зло», - підсумував Дубровський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283