При наявності у керівництва Міністерства доходів і зборів (МДЗ) політичної волі, створення єдиної фіскальної структури може у майбутньому принести бізнесу певні вигоди.

Про це сказано у коментарі співголови комітету з питань оподаткування Американської торгової палати в Україні, директора відділу податкового та юридичного консультування KPMG Олега Чайки.

«Створення єдиної фіскальної структури може у майбутньому принести бізнесу і певні вигоди. Наприклад, мова може йти про єдину реєстрації у МДЗ, уніфікацію проведення перевірок та скорочення кількості різних процедур і документів», - зазначив Чайка, передає «УНІАН».

Разом з тим він додав, що у короткостроковій перспективі реорганізація податкової та митної служб для платників податків, швидше за все, спричинить певні сум'яття і плутанину.

«На жаль, неминучим наслідком цього процесу на початковому етапі може стати зниження якості обслуговування», - уточнив експерт. Однак у перспективі, за словами Чайки, централізація функцій сприятиме і поліпшенню адміністрування податкових і митних зборів в Україні».

Нагадаємо, раніше міністр доходів і зборів Олександр Клименко заявив про бажання створити Інвестиційну раду для прямого діалогу з вітчизняними та іноземними інвесторами.

Раніше Міністерство доходів і зборів запровадило новий сервіс для компаній з іноземними інвестиціями, суть якого - у наданні правової оцінки інвестиційних проектів на предмет наявності податкових ризиків, що виникають, у тому числі через неправильне тлумачення українського законодавства.

Міністерство доходів і зборів створене 24 грудня 2012 року на базі Державної податкової служби і Державної митної служби. Очолив нове Міністерство екс-глава ДПСУ Олександр Клименко.

Міністр заявив, що одним із пріоритетів новоствореного Міністерства є перехід від фіскального органу до сервісної служби.

Раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що цього року Україна має увійти у першу сотню рейтингу Світового банку (СБ) щодо сприятливих умов ведення бізнесу (Doing Business). У 2012 році Україні вдалося піднятися на 15 пунктів і зайняти 137-е місце у рейтингу. Крім того, згідно з дослідженнями Research & Branding Group, у листопаді 2012 року іноземні інвестори, які працюють в Україні, демонстрували «обережний оптимізм» щодо інвестиційного клімату України і більше не називали податкову систему у числі основних бар'єрів на шляху покращення умов співпраці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259