Без України забезпечити безпеку на пострадянському просторі складно, вважає генеральний секретар Організації договору про колективну безпеку Микола Бордюжа. Про це він заявив у ході відеомосту Москва - Астана - Єреван - Київ - Мінськ.

«Можу сказати одне: ми, природно, вважаємо, що Україна - важлива країна на пострадянському просторі, без якої забезпечувати таку безпеку всіх держав досить складно», - зазначив Бордюжа.

«Ми завжди пропонували і зараз пропонуємо співпрацю або з конкретних разових операцій, або з конкретних проблем із відповідними службами України», - додав він.

При цьому Бордюжа підкреслив, що така співпраця на регулярній основі не вибудована, і не з вини ОДКБ, але така готовність є з боку організації, повідомляє «УНІАН».

Бордюжа зазначив, що розраховує на діалог з Україною як країною, що головує в ОБСЄ.

«У нас дуже щільний контакт з секретаріатом ОБСЄ, з генеральним секретарем ОБСЄ, деякі питання ми координуємо... З ОБСЄ у нас найбільш просунуті контакти, і головування України дозволить нам, природно, нарощувати зусилля щодо забезпечення», - сказав він і нагадав, що ОБСЄ також займається боротьбою з тероризмом, наркотрафіком.

«Ми просто не обійдемося без спільних контактів, без такої роботи у ході головування України», - додав Бордюжа.

ОДКБ - військово-політичний союз, створений державами СНД на основі Договору про колективну безпеку (ДКБ), підписаного 15 травня 1992 року. У блок входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Росія, Таджикистан.

28 червня 2012 року Узбекистан призупинив членство в ОДКБ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191