Прем'єр-міністр України Микола Азаров зазначає, що в Україні важливо створити умови для повної реалізації свободи слова. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час зустрічі з активом Національної спілки журналістів.

«Завдання уряду, завдання влади – створити такі умови, при яких свобода слова може бути реалізована. Я маю на увазі і законодавчі передумови, і матеріальні, і певні стимули», - зазначив він.

Азаров підкреслив, що свобода слова – це фундаментальна цінність. «Природно, що вже ніколи ми не повинні її ні втратити, ні обмежити», - заявив він.

У той же час прем'єр звернув увагу на важливість достовірності інформації, а також зазначив, що Кабмін буде вдячний за обґрунтовану критику, оскільки відстежує матеріали в усіх вітчизняних ЗМІ та реагує на них.

Азаров також розкритикував ЗМІ за публікацію проплачених матеріалів. «Давайте розділяти і говорити чітко: де ми маємо свободу слова, а де замовний матеріал», - заявив він.

«Безумовно, я не ідеаліст і прекрасно розумію, у яких матеріальних умовах перебувають наші ЗМІ, від кого і від чого вони залежать... Але завжди на першому місці для ЗМІ стояло питання совісті», - зазначив Азаров.

На думку прем'єра, для медіапростору дуже важливо публікувати позитивні матеріали. «Коли люди весь час бачать негатив, це дуже серйозно впливає на стан самої людини, на стосунки у сім'ї, на ставлення до дітей. І всі психологи прекрасно розуміють: не можна насичувати простір інформаційним негативом, потрібно давати позитив», - підсумував глава уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280