Перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калетник вважає, що рішення фракції Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина», «Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка» та Всеукраїнського об'єднання «Свобода» домагатися відставки голови Верховної Ради Володимира Рибака необґрунтоване. Про це йдеться у повідомленні прес-служби першого заступника голови Ради.

На думку Калетника, Рибак не порушив регламент парламенту, відмовившись скликати позачергову сесію Ради.

«У голови Ради було два взаємовиключних документа. Перший - підписні листи 158 народних депутатів. А з іншого боку - лист народного депутата, у якому він свідчить про те, що 11 парламентаріїв перебували у період з 22 по 24 січня за кордоном і фізично не могли підписати документ про скликання позачергової сесії», - зазначив Калетник.

Він підкреслює, що, таким чином, не було 150 підписів, необхідних для скликання позачергової сесії Ради, передають «Українські новини».

«Тому це не те питання, через яке потрібно було б ініціювати відставку», - підкреслює Калетник.

При цьому він виключив можливість відставки Рибака.

«150 підписів - це та кількість голосів, яка дозволяє ініціювати відкликання голови Ради. Але для того, щоб почати розгляд цього питання у сесійній залі, необхідна підтримка більшості у 226 голосів», - зазначає Калетник.

На його думку, «Батьківщина», «УДАР» і «Свобода» не зможуть зібрати необхідну кількість голосів.

Нагадаємо, «УДАР» має намір ініціювати створення слідчої комісії Ради щодо збору інформації для звільнення Рибака.

Раніше заступник голови фракції «УДАР» Віталій Ковальчук заявив про збір станом на ранок 31 січня 152 підписів депутатів зі 150 мінімально необхідних для ініціювання розгляду Радою питання звільнення спікера.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237