Україна та Угорщина у цьому році проведуть третє засідання Міжурядової Українсько-Угорської спільної комісії з питань економічного співробітництва. Про це йшлося під час зустрічі міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка і посла Угорщини в Україні Міхая Баєра, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Присяжнюк повідомив, що, за рішенням уряду України, керівництво Міжурядової Українсько-Угорської спільної комісією з питань економічного співробітництва покладається на міністра аграрної політики і продовольства України.

«Ми вже отримали позитивний результат після проведення другого засідання Міжурядової Українсько-Угорської спільної комісії з питань економічного співробітництва. Тому хочу наголосити на необхідності продовження двостороннього співробітництва в рамках зазначеної комісії. Тому ми пропонуємо провести чергове засідання Комісії у червні 2013 року у Будапешті», - зазначив Присяжнюк.

За словами глави відомства, для української сторони дуже важлива робота у комісії, зокрема, її робочій групі з питань сільського господарства.

«Хочу зазначити, що на сьогодні співробітництво з Угорщиною у галузі сільського господарства дуже важливе. Зокрема, пріоритетним залишається співпраця у галузі тваринництва, рослинництва, землекористування та харчової промисловості», - додав Присяжнюк.

У свою чергу, Байєр висловив зацікавленість у співпраці з Україною у галузі сільського господарства і подякував за пропозицію провести наступну Комісію з питань економічного співробітництва влітку цього року.

Всього за 12 місяців 2012 року сума товарообігу сільськогосподарської продукції між Україною та Угорщиною склала 246,3 мільйона доларів, що на 49,3 мільйона більше порівняно з 2011 роком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228