Головний тренер футбольного клубу «Шахтар» (Донецьк) Мірча Луческу вважає рішення бразильського півзахисника Вілліана про перехід у дагестанський клуб поспішним і недостатньо зваженим. Про це пише «Спорт-Експрес в Україні».

«Це особисте рішення футболіста, яке ми повинні поважати. Знайшовся клуб, який готовий заплатити "Шахтарю" визначені у контракті відступні - 35 мільйонів євро. Це одне. І друге: Вілліана влаштував особистий контракт, який йому був запропонований новим роботодавцем. Тут ніхто, включаючи мене, нічого не міг би змінити», - сказав Луческу.

Наставник повідомив, що відмовляв Вілліана.

«Чесно скажу: я відмовляв футболіста, оскільки вважав і продовжую вважати його рішення поспішним і недостатньо зваженим. Зрозумійте, Вілліан для мене, як син. Він потрапив у Донецьк, якщо дивитися на події з висоти мого похилого віку, можна сказати, дитиною, а покидає нашу шахтарську сім'ю зрілим 24-річним гравцем. Майстром, який вміє на полі майже все, тому що вміти абсолютно все у футболі не вміє ніхто», - зізнався тренер.

Луческу заявив також, що Вілліан перебував під пресингом за межами футбольного поля: відчував дуже сильний тиск з боку свого агента і найближчих людей, які захотіли все й відразу. Зрештою, він не витримав, здався.

«Замість мрії про сильний клуб із англійської ліги, постійно виступаючому у Лізі чемпіонів і регулярно граючи з «Барселоною», «Реалом», «Баварією», Вілліан вибрав гроші. Мені шкода, але це, повторюю, його право і його вибір», - сказав тренер.

У той же час Луческу переконаний, що на команді відхід одного із провідних гравців не позначиться.

«Як тренер я не живу одним днем ​​ і намагаюся бути готовим до будь-яких поворотів у долях моїх гравців. До цих пір виходило, сподіваюся, так буде і надалі. Багато разів вже говорив і можу повторити: «Шахтар» ніколи не залежав і не буде повністю залежати від одного гравця, нехай навіть неабиякого», - сказав він.

За словами Луческу, він нагадав Вілліану, що практично всі його співвітчизники, які по-різному покидали у минулому «Шахтар», пізніше усвідомлювали, що свої кращі роки і кращі матчі провели все ж у цій команді.

Нагадаємо, Вілліан неодноразово висловлював бажання покинути "Шахтар", оскільки активний інтерес до бразильця виявляв лондонський «Челсі». Але «Шахтар» не хотів продавати футболіста менше, ніж за $30 млн., тоді як британці не готові викласти таку суму.

Серйозне запізнення Вілліана на тренувальний збір викликало невдоволення головного тренера «гірників» Мірчі Луческу, який тепер навряд чи буде заперечувати проти продажу гравця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269