Народний депутат Олег Ляшко заявив, що вважає підозри про причетність Ріната Ахметова до вбивства політика Євгена Щербаня у 1996 році необґрунтованими. Про це він сказав в ефірі програми «Питання владі» телеканалу «Донбас» 31 січня.

«Звинувачують Ахметова, заяви робили: Ахметов, Янукович і так далі... Я вважаю, треба дуже добре подумати перед тим, як робити серйозні звинувачення. Про будь-яку людину можна розповісти все, що завгодно. Про мене так говорять, про кожного із нас. А ти спробуй потім відмийся», - заявив Ляшко.

Також в інтерв'ю нардеп розповів, чому вважає Ахметова гарантом незалежності України.

«Я думаю, що такі люди, як Ахметов, сьогодні є гарантами незалежності української держави. Адже вони зацікавлені у продажу своїх товарів на європейському та світових ринках. Вони зацікавлені у найкращих стосунках з європейським суспільством. Я думаю, що вони сьогодні - я маю на увазі олігархів, Ахметова, і інших, хто заробляє гроші не на злодійстві, а на виробництві, на доданій вартості - вони в першу чергу і зацікавлені в тому, щоб Україна була незалежною. Якщо ми втратимо свою незалежність, їм нікому буде свій товар продавати. Ті ж російські олігархи прийдуть і все - їм нічого тут робити. Тому немає лиха без добра. З одного боку, олігархія - це погано. З іншого, вони є гарантами нашої незалежності», - сказав Ляшко.

Нагадаємо, 22 січня екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що вбивство Євгена Щербаня могло бути вигідно Рінату Ахметову і Віктору Януковичу. Так Тимошенко прокоментувала висунуті проти неї звинувачення ГПУ у причетності до цього вбивства.

Олег Ляшко у Верховній Раді минулого скликання був членом фракції БЮТ. У новий склад парламенту він потрапив як кандидат по мажоритарному округу від власної Радикальної партії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306