Представники Європейського парламенту запевнили у підтримці поступового запровадження безвізового режиму для громадян України. Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара за результатами зустрічей з депутатами, керівниками комітетів і політичних груп Європейського парламенту.

Як повідомляє прес-служба МЗС, окрему увагу було приділено діяльності моніторингової місії Європейського парламенту на чолі з Петом Коксом і Олександром Кваснєвським.

«Було також висловлене сподівання про ратифікацію Європейським парламентом посиленої Угоди про спрощення оформлення короткострокових шенгенських віз громадянам України вже найближчим часом», - зазначили у МЗС.

Крім того, Кожара та депутати Європейського парламенту обмінялися думками про внутрішньополітичну та економічну ситуацію в Україні, зокрема, у контексті рекомендацій ОБСЄ/БДІПЛ за підсумками парламентських виборів, окремих кримінальних справ, відновлення співпраці України з МВФ, пріоритетах головування України в ОБСЄ.

Міністр подякував євродепутатам за послідовну підтримку євроінтеграційних прагнень України та висловив сподівання, що подальша активна позиція парламентарів сприятиме успішному укладенню Угоди про асоціацію Україна-ЄС у 2013 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255