Міністерство інфраструктури України і надалі взаємодіятиме з правоохоронними та інспекційними органами щодо контролю над дотриманням законодавства у транспортній галузі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

«Відомство, у першу чергу, зацікавлене у своєчасному виявленні всіх недоліків у діяльності підприємств транспорту з метою їхнього подальшого усунення, що має сприяти поліпшенню ефективності діяльності цих підприємств», - заявив міністр інфраструктури України Володимир Козак на розширеному засіданні колегії Генеральної прокуратури України, у ході якого розглядалося питання прокурорського нагляду за додержанням законодавства при здійсненні державних закупівель у сфері автодорожнього комплексу.

«Звичайно, перевірки повинні проводитися. Адже для того, щоб забезпечити якісну роботу тієї чи іншої галузі, необхідно в першу чергу знати, над чим працювати, мати інформацію про всі недоліки», - сказав Козак.

За словами міністра, перевірка Укравтодору та облавтодорів дозволить сформувати чіткий план дій на майбутнє. «Жоден виявлений факт порушення вимог чинного законодавства не залишиться без уваги Мінінфраструктури, всі випадки будуть детально розібрані, проаналізовані та вжиті відповідні заходи», - запевнив він.

Також Козак зазначив, що для відомства важливим і показовим у роботі тієї чи іншої підгалузі є не тільки зменшення статистичних показників порушень законодавства, але і якість та повнота забезпечення потреб громадян і економіки країни.

«Мінінфраструктури орієнтується не тільки на показники зменшення правопорушень, але в першу чергу - на результати роботи транспорту, яку повинні відчути люди», - підкреслив Козак.

Міністр зазначив, що робота з поліпшення ефективності організації діяльності дорожнього господарства вже розпочата.

«Реалізація реформи, згідно з якою автомобільні дороги державного значення залишаться за Укравтодором, а дороги місцевого значення перейдуть в управління місцевих органів державної влади, дозволить ефективніше використовувати фінансові ресурси автодорожньої галузі. Це також дозволить більш ефективно контролювати якість доріг як з боку держави, так і з боку місцевих громад», - додав міністр.

Крім того, з метою посилення контролю над якістю доріг та ефективністю використання фінансових ресурсів, відповідні функції, крім Рахункової палати, Фінансової інспекції, також буде виконувати Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекція).

«У подальшому нам необхідно посилити взаємодію з правоохоронними та інспекційними органами, оскільки перед нами стоїть спільне завдання, яке поставив Президент України щодо підвищення рівня економічного розвитку та якості забезпечення потреб громадян», - підкреслив Козак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293