Влада вживає всіх заходів для поетапного вирішення проблем, що накопичилися в агропромисловому секторі. Про це заявив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов на нараді з питань розвитку галузі, яка пройшла у Бахчисараї 31 січня.

Як повідомляє управління інформаційної політики Ради міністрів АРК, аграрії озвучили найбільш актуальні проблеми галузі. Серед них - виплата державних компенсацій сільгоспвиробникам, виділення земельних ділянок під розширення посівів і закладання багаторічних насаджень, питання законодавчого регулювання в галузі.

«Міністерство аграрної політики і продовольства Криму повинне відпрацьовувати всі ці питання з керівництвом країни і всіма профільними відомствами. Залучайте до цієї роботи депутатський корпус, спільно підготовлюйте законодавчі ініціативи», - сказав Могильов.

Він також заявив, що для розвитку аграрного комплексу Криму необхідно забезпечити максимально ефективне використання земель сільськогосподарського призначення. «У Криму багато розпайованих земель, які не використовуються за призначенням. Вони не обробляються і простоюють роками. Завдання одне - кожен квадратний метр землі повинен ефективно використовуватися і давати віддачу», - підкреслив голова Радміну.

Могильов вважає, що вченим необхідно взяти активну участь у розвитку галузі. «Я доручу Міністерству аграрної політики Криму разом з ученими проаналізувати потенціал кожного регіону і роз'яснити аграріям, де доцільно вирощувати ті чи інші культури з урахуванням специфіки кожного регіону», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265