Кабінет Міністрів затвердив порядок санації державних підприємств до порушення справи про банкрутство за рахунок небюджетних джерел фінансування. Відповідна урядова постанова, проект якої розробляло Міністерство юстиції, ухвалена з метою реалізації Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, постанова визначає суб‘єктів, які можуть ініціювати проведення відповідної процедури. Зокрема, таке право надано керівникам державних підприємств або його кредиторам.

Крім того, постанова визначила суб’єктів, які здійснюють розгляд клопотань і погодження проведення такої процедури; перелік документів, які додаються до клопотань; умови, за яких є можливим прийняття рішення про погодження проведення процедури санації; терміни розгляду відповідних клопотань.

Рішення про погодження умов і порядку проведення санації прийматиметься в разі, якщо буде відсутнє фінансування за рахунок коштів державного бюджету, або таке фінансування здійснюватиметься у недостатньому обсязі.

Умовами для здійснення заходів, зазначених у плані санації, буде відсутність намірів щодо відчуження нерухомого майна, що перебуває на балансі державного підприємства і забезпечує провадження основної виробничої діяльності підприємства. А також – якщо такі заходи не обмежуватимуть провадження державним підприємством виробничої чи іншої діяльності і не впливатимуть на цілісність його майнового комплексу.

У разі недотримання вимог Порядку, а також якщо запропоновані планом санації заходи не забезпечать відновлення платоспроможності державного підприємства, уповноважений орган управління має право на відмову в погодженні умов і порядку проведення санації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246