Уряд повністю профінансує передбачені у державному бюджеті кошти на виконання Києвом функцій столиці, а також на реалізацію інфраструктурних проектів, зокрема, на будівництво нових станцій метрополітену та великого транспортного вузла на Поштовій площі. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час обговорення з головою Київської міської держадміністрації Олександром Поповим питань бюджету столиці.

«Належне фінансування потреб міста - спільне завдання уряду і міської влади», - цитує Азарова Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Глава уряду підкреслив, що територіальна громада і міська влада можуть і повинні набагато більше зробити для розвитку Києва і збільшення ресурсної бази міського бюджету. «Є великі резерви, значний потенціал для інвестицій - це треба мобілізувати, і доходи громади збільшаться», - переконаний прем'єр.

Він запропонував міській владі шукати власні, практичні шляхи пожвавлення економічної діяльності, вивчити практику мерій великих європейських міст, які успішно використовують нестандартні рішення в умовах кризи і рецесії.

Також Азаров доручив міністру фінансів разом з КМДА розробити пропозиції щодо джерел збільшення доходів бюджету і їхнє направлення у першу чергу на реалізацію соціальних програм.

«Треба попрацювати так, щоб за підсумками першого кварталу ми мали зростання і в Києві, і в країні, а, отже, змогли переглянути бюджети у бік їхнього збільшення», - резюмував він.

Як повідомляв ForUm, проект бюджету Київрада прийняла до розгляду, але принаймні перший квартал 2013 року столиця житиме за принципом 1/12 від бюджету-2012.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326