Державтоінспекція України закликає водіїв у разі ускладнення погодних умов по можливості утриматися від поїздок на власному транспорті, повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

«За повідомленням Гідрометцентру, 1 лютого у Карпатах очікується сильний мокрий сніг, вночі у південних і східних областях місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, туман, видимість 200-500 м. На дорогах ожеледиця. Крім того, 31 січня – 1 лютого у горах Закарпатської та Львівської областей зберігається, а 1-2 лютого у горах Івано-Франківської областей оголошується небезпека сходження снігових лавин», - наголошується у повідомленні.

ДАІ нагадує водіям: при таких погодних умовах необхідно неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, бути уважними та обережними.

«Слідкуйте за технічним станом автомобіля, користуйтеся ременями безпеки, не перевищуйте швидкість, дотримуйтеся безпечної дистанції та правил паркування (щоб не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостах і естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, туману, сильного снігопаду або дощу рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями», - підкреслили у ДАІ.

«Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, покличте на допомогу ДАІ або аварійні служби. Не будьте байдужим, можливо, завтра допомога знадобиться саме вам», - сказано у повідомленні

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

691