Міліція Києва відкрила за заявами громадян двадцять кримінальних проваджень щодо подій 29 січня 2013 року у Головпоштамті. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України у Києві.

Згідно з повідомленням, 29 січня в актовому залі на вулиці Хрещатик, 22, проходили установчі збори з формування громадської ради при виконавчому органі КМДА. Кількість учасників заходу значно перевищила запрошених до участі громадян.

«У ході засідання між присутніми на зборах виникла словесна перепалка, яка згодом переросла у конфліктну ситуацію. Почалася бійка. Внаслідок чого у приміщенні залу пошкоджено декілька вікон, дверей та крісла. Один зі присутніх застосував вогнегасник», - повідомили у міліції.

Після сутички у міліцію звернулися громадяни, які отримали під час бійки тілесні ушкодження, адміністрація будівлі, де проходило засідання, і народні депутати.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Порушено кримінальні провадження відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: стаття 125 «Умисне нанесення легких тілесних ушкоджень», стаття 194 «Умисне знищення або пошкодження майна», стаття 296 «Хуліганство», стаття 259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності» і стаття 344 «Втручання у діяльність державного діяча».

Під час досудового розслідування слідчі з'ясують всі обставини події, яка мала місце 29 січня 2013 року.

Як повідомляв ForUm, 29 січня в міліцію надійшов дзвінок від помічника народного депутата, який повідомив, що у залі, де проводилося обрання членів у громадську раду при КМДА, закладено вибухівку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296