Народний депутат від фракції Партії регіонів, заступник голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник переконаний, що обіцянка лідера «Батьківщини» Арсенія Яценюка блокувати трибуну до введення системи «Рада-3» буде знову невиконаною.

«У цьому питанні я хочу послатися на відомого політика, у минулому члена «Нашої України» Тараса Стецьківа, який сказав, що всі нинішні дії опозиції ні що інше, як імітація бурхливої ​​ діяльності. Якщо ви вже скликаєте позачергову сесію, то, будь ласка, зберіть достатню для цього кількість підписів. Очевидно, що їх недостатньо, адже була заява, що 10 депутатів перебувають за межами України», - розповів політик.

У цьому сенсі, на його переконання, голова Верховної Ради України Володимир Рибак зробив законно, відмовивши у проведенні сесії.

«Він зробив це згідно з Регламентом Верховної Ради. Вимагається особистий підпис, а тут демонстрація подвійних стандартів. З одного боку, вимагають персонального голосування, а з іншого, порушують закон, підписуючись за відсутніх депутатів», - додав Олійник.

Однак, за його словами, ідея проведення позачергової сесії є спробою опозиції привернути до себе увагу.

«Ви почитайте ті дурнуваті СМС, які вони говорять, що, мовляв, це ми їх направили для зриву сесії. Там написано: «Вимкніть телефон, не виходьте на вулицю». Що буде робити депутат, коли таке прочитає? Звичайно, подзвонить колезі, потім всі дізнаються, що це провокація. А якщо сьогодні на 9-ту ранку призначили засідання, о 10:40 ледве його відкрили, і при цьому було всього близько 150 чоловік, то про що можна тоді говорити? Це банальна спроба виправдати свою невдачу», - впевнений нардеп.

При цьому Олійник висловив сумнів, що опозиціонери будуть блокувати трибуну до введення системи «Рада-3».

«Звичайно, не вірю. Скільки вже разів ми у минулому скликанні чули від Арсенія Петровича, що «ми йдемо, і ви нас більше не побачите?» У результаті пішли у буфет, пообідали, а на наступний день повернулися. Вони думають, що виборці нічого пам'ятають», - резюмував політик.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226