Новим законом про внутрішню торгівлю нам необхідно створити стимул для розвитку торгівлі та нових торгових площ. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив на зустрічі з представниками громадських організацій та експертами, присвяченій обговоренню законопроекту «Про внутрішню торгівлю».

«Ми серйозно відстаємо у цьому питанні від Європи. Зрозуміло чому: купівельні спроможності у нас, скажімо, не такі, як там. Природно, все розвивається гармонійно: зростає купівельна спроможність, зростає товарообіг і з'являється стимул для створення нових торгових площ, для розвитку торгівлі. Усе взаємопов'язано. Але можна йти і таким шляхом: розвиваючи торгівлю, ми тим самим розвиваємо і купівельну спроможність і збільшуємо тим самим свій ВВП і економіку», - зазначив Азаров.

За його словами, необхідно підтримувати вітчизняного виробника і створювати стимули для продажу його товару.

«Ми радіємо тому, що наші підприємства торгівлі виглядають по-європейськи і надають широкий комплекс товарів, послуг. Разом з тим ми маємо право поставити питання: а чому наші вітчизняні товари потрібно шукати? Чому керівники цих торговельних підприємств перевагу віддають імпорту? Ми то зацікавлені, щоб, перш за все, продавалися наші вітчизняні товари. Зрозуміло, що такі підходи визначаються ринковими механізмами. Але разом з тим, ми всі повинні бути зацікавлені у розвитку нашого внутрішнього виробництва», - зазначив він.

За словами глави уряду, згідно з підрахунками, один квадратний метр торгових площ зараз дає 80% прибутку імпортеру і всього лише 20% вітчизняному товаровиробнику.

«Я сподіваюся, що у процесі подальшої роботи ми створимо якісний, надійний сучасний закон, який знайде свою підтримку у парламенті», - підкреслив прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в Україні необхідно розробити чіткі правила внутрішньої торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267