В Україні завищення обсягів і вартості дорожніх робіт склало майже 177 мільйонів гривень. Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка у ході засідання колегії ГПУ щодо дотримання законодавства у сфері автодорожнього комплексу, передає прес-служба ГПУ.

«Мною було прийняте рішення і направлені групи співробітників ГПУ до прокуратури Вінницької, Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської та Київської областей для вивчення причин цієї ситуації», - заявив Пшонка, повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації ГПУ.

Він зазначив, що за результатами цих перевірок у вказаних регіонах встановлені конкретні факти здійснення державних закупівель без відповідних процедур на суму понад 45 млн грн.

«Як наслідок, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення посадовими особами територіальних підрозділів Укравтодору 3 злочинів, і заявлено позов про стягнення коштів у сумі понад 1 млн грн», - сказав генпрокурор.

Крім цього, Пшонка звернув увагу, що саме через відсутність контролю керівників територіальних підрозділів Укравтодору за використанням державних коштів поширеного характеру набули факти непідтвердження виконаних робіт документами первинного обліку.

«Такі порушення виявлені ревізіями в усіх регіонах держави. Завищення обсягів і вартості робіт склало майже 177 млн ​​ грн», - сказав він.

Пшонка також наголосив, що недостатнім є стан реалізації наданих законом повноважень Державній фінансовій інспекції, а тому потрібне посилення контролю цього органу за усуненням виявлених у ході ревізій порушень.

«У цілому проведеними Державною фінансовою інспекцією України ревізіями територіальних служб автомобільних доріг та дочірніх підприємств ВАТ« ДАК «Автомобільні дороги України» за два останні роки встановлено порушень, що призвели до збитків на суму 225 млн грн », - додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250