У цьому році буде продовжено навчання сільських та селищних голів на базі навчально-практичних центрів розвитку сільських територій, які були створені при вищих навчальних закладах аграрного напряму. Так, у поточному році планується провести навчання близько 8 тисяч сільських і селищних голів з питань розвитку кооперативного руху, сільських територій, зеленого туризму тощо. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

За словами міністра, такі центри були створені в минулому році для інформаційно-консультаційного забезпечення голів сільських та селищних рад, селян, фахівців органів місцевого самоврядування та підприємців щодо сільськогосподарської обслуговуючої кооперації, програм розвитку сільських територій та застосування сучасних технологій у сільському господарстві.

«Ми розуміємо, що необхідно використовувати той потужний ресурс, який на сьогодні мають освітні навчальні заклади аграрного напряму. Тому з їхньою допомогою і за сприяння ВАСПС були розроблені спеціальні навчальні програми для голів сільських та селищних рад. І в цьому році пріоритетною темою таких семінарів стане розвиток кооперативного руху за участю фермерських та особистих селянських господарств, сільських територій, зеленого туризму», - повідомив Присяжнюк.

Крім того, глава відомства зазначив, що учасники семінарів отримають практичні поради у створенні бізнес-плану і стратегічних планів розвитку сільських громад на певний період. Таким чином, будуть об'єднані теоретична і практична частини для підвищення ефективності навчання.

Слід нагадати, що відповідні навчання проводилися в 2012 році. Всього їх відвідало більше 5 тисяч сільських і селищних голів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245