Ліванська воєнізована організація «Хізбалла» засудила авіаудар Ізраїлю по території Сирії, повідомляє Reuters. Як зазначає Associated Press, «Хізбалла» назвала ізраїльський авіаудар актом «варварської агресії» і висловила повну солідарність з президентом Сирії Башаром Асадом.

«Хізбалла», як і сірійські власті раніше, повідомила, що удар був завданий по дослідницькому центру у передмісті Дамаска. Із чуток, однак, метою авіаудару була колона зі зброєю (імовірно, засобами ППО), яку перевозили із Сирії до Лівану та яка призначалася «Хізбаллі». Про це повідомляють джерела кількох ЗМІ у США і Сирії.

При цьому, як пише The New York Times з посиланням на власні джерела, перед тим, як бомбити Сирію, Ізраїль поставив США до відома про свій намір, пише «Lenta.ru».

Як повідомляв ForUm, у ніч на 30 січня ВПС Ізраїлю завдали один або кілька авіаударів по цілях у районі кордону Сирії і Лівану. Влада Ізраїлю те, що сталося, ніяк не коментує. При цьому наголошується, що якщо дані про бомбардування підтвердяться, то це стане першою повітряною операцією Ізраїлю щодо Сирії за останні п'ять років.

У Єрусалимі побоюються, що на тлі триваючої у Сирії громадянської війни влада країни може втратити контроль над наявною хімічною зброєю і що вона може потрапити в руки «Хізбалли», Ірану або ісламістських угруповань, пов'язаних з «Аль-Каїдою». Влада Ізраїлю раніше заявляла, що при виникненні такої небезпеки вони можуть вжити необхідних заходів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309